Coop app

Het moderniseren van dagelijkse processen voor winkelmedewerkers

Het project

Efficiency voor winkelmedewerkers verhogen

De winkelteams van de Coop Supermarkten werkten met meerdere verouderde applicaties. De belangrijkste goal van deze teams was om hun dagelijkse werkzaamheden zo gemakkelijk en efficient mogelijk te maken zodat ze zich vooral konden focussen op een nette winkel en het tevreden stellen van klanten. Aan ons als multidisciplinair team de taak dit op een agile manier uit te voeren.

Opdrachtgever

Coop Supermarkten (via Product League)

Service

User research
UX Design
UI Design
Prototyping
Usability testing

Jaar

2019

De aanpak

Gebruikers van begin tot eind betrekken

Om een beter beeld te krijgen van de dagelijkse processen in de winkels hebben we meerdere interviews afgenomen met winkelmanagers en medewerkers. Om de processen vanuit het hoofdkantoor in kaart te brengen zijn er werkgroepsessies georganiseerd, waarbij hoofdkantoor en winkelmanagers samen kwamen. Aan de hand hiervan konden wij als multidisciplinair scrum team (Product Owner, UX/UI Designer en een Outsystems Developer) goed van start gaan. Aangezien Outsystems een low code platform is, heb ik de app direct in de huisstijl van Coop ontworpen. Op deze manier konden we al snel usability tests uitvoeren om zo gaandeweg het product te verbeteren.

Het resultaat

Efficiency verhoogd met 10%

Na een succesvolle testfase in een aantal Coop Supermarkten is de app voor de Zebra Handheld terminals uitgerold in alle 300 winkels. De app werd positief ontvangen en heeft ervoor gezorgd dat medewerkers per dag 45 minuten minder bezig zijn met hun werkprocessen. Daarnaast is de efficiency verhoogd met 10%.

Meer projecten